Yanmar Service Award voor YNMR Nederland

15 maart 2023

In de Japanse stad Kobe mocht YNMR Nederland, onderdeel van MW machines, op 10 maart jongstleden een Yanmar Service Award in ontvangst nemen. De Nederlandse distributeur van Yanmar-compacttractoren tot 60 pk kreeg de onderscheiding vanwege zijn goede resultaten in het afgelopen jaar.

Erik Duteweert, eigenaar van YNMR Nederland, ontving de Yanmar Service Award uit handen van Yanmar-president de heer Hirami. “Een grote eer”, noemt Duteweert de uitverkiezing. “We waren enorm verrast door de nominatie en zijn trots dat we deze prijs in Japan in ontvangst mochten nemen.”

YNMR Nederland kreeg de onderscheiding vanwege zijn opvallende prestaties op het gebied van technische kennis, service, onderdelenverkoop en probleemoplossing. “Deze prijs hebben we natuurlijk niet alleen aan onszelf te danken”, benadrukt Duteweert. “Zonder ons sterke YNMR Nederland-dealernetwerk en de ondersteuning van Yanmar Europe was ons dit niet gelukt.”

Foto: Erik Duteweert, eigenaar van YNMR Nederland, ontvangt de Yanmar Service Award uit handen van Yanmar-president de heer Hirami.

Yanmar Europe breidt garantietermijn uit naar 5 jaar

17 november 2022

Yanmar Europe breidt de standaard garantietermijn op zijn SA, YT2- en YT3-compacttractoren uit van twee naar vijf jaar, zonder bijkomende kosten. Met deze revolutionaire 5 Jaar Garantie stelt Yanmar een nieuwe standaard voor compacttractoren tot 60 pk.

De nieuwe 5 Jaar Garantie van Yanmar is kosteloos geldig voor een periode van 60 maanden of 5.000 draaiuren voor alle modellen uit de SA-, YT2- en YT3-series die in Europa worden verkocht en daar ook worden gebruikt. De garantie dekt alle arbeidskosten en kosten voor onderdelen die nodig zijn voor deze tractoren als gevolg van defecten in materiaal of door normaal gebruik. Een belangrijk bijkomend voordeel is dat de resterende garantie wordt overgedragen op de volgende eigenaren op het moment dat de tractor verkocht wordt.

Reparaties en kosten als gevolg van normale slijtage of door verkeerd gebruik, onjuist onderhoud of overmacht vallen buiten de garantievoorwaarden. Ook is de garantie niet van toepassing op externe werktuigen of hulpstukken. Voor elektrische onderdelen worden enkele uitzonderingen gemaakt.

Hoge kwaliteit en betrouwbaarheid

De nieuwe 5 Jaar Garantie van Yanmar verzekert eigenaren van vijf grote voordelen:

  • Optimaal gebruik
  • Verbeterde prestaties
  • Gebruik van originele kwaliteitsonderdelen
  • Verminderde uitvaltijd
  • Hogere verkoopwaarde

Directeur Peter van der Vorst van Yanmar Europe: “Deze verlengde garantietermijn geeft de hoge kwaliteit en betrouwbaarheid van onze producten aan. Het is een nieuwe, belangrijke stap naar duurzaam eigendom en geeft de gebruiker de zekerheid van een hoge verkoopwaarde.”

Slechts vijf hoofdregels

Vanwege transparantie en gebruiksgemak heeft Yanmar het garantiebeleid zo eenvoudig mogelijk opgesteld. Er gelden slechts vijf hoofdregels voor eigenaren om in aanmerking te komen voor de 5 Jaar Garantie:

  • De tractor is gekocht bij een erkende dealer
  • De dealer registreert de tractor binnen een maand na aankoop in het vijfjarig garantieportaal van Yanmar
  • De onderhoudsbeurten en controles worden tijdig uitgevoerd
  • Alle onderhoudsbeurten en reparaties worden geregistreerd
  • Er worden uitsluitend originele onderdelen en vloeistoffen van Yanmar gebruikt